On Board Courier (OBC)

Een On Board Courier (OBC) is een dienst waarbij een speciaal aangewezen koerier persoonlijk verantwoordelijk is voor het vervoeren van waardevolle en tijdgevoelige goederen, vaak op internationale routes. Deze dienst wordt vaak gebruikt voor kritieke zendingen zoals belangrijke documenten, medische benodigdheden, of gevoelige apparatuur. Hoewel het gebruik van de DoesParcel On Board Courier voordelen met zich meebrengt, is het belangrijk om u als klant zo goed mogelijk te informeren over service

Voordelen van een On Board Courier:

Snelheid en Tijdigheid:
Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een On Board Courier is de snelheid van levering. Door de persoonlijke verantwoordelijkheid van de koerier en het vermijden van de logistieke processen van reguliere vrachtvervoerders, kunnen kritieke zendingen binnen 24 uur geleverd worden binnen alle Europese bestemmingen en zelfs ver daarbuiten.

Veiligheid van Zendingen:
Omdat de koerier persoonlijk toezicht houdt op de zendingen, is er een verhoogde mate van beveiliging. Dit is met name belangrijk voor waardevolle of gevoelige goederen die extra bescherming vereisen tijdens het transport.

Handeling van Gevoelige Materialen:
Sommige zendingen, zoals medische monsters of kostbare kunstwerken, vereisen speciale zorg en behandeling. Een On Board Courier kan ervoor zorgen dat deze materialen op een veilige en geschikte manier worden behandeld gedurende het hele transportproces.

Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen:
In tegenstelling tot traditionele luchtvrachtmethoden biedt een On Board Courier-service een hoge mate van flexibiliteit. De koerier kan zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden en onverwachte gebeurtenissen, waardoor de kans op
vertragingen wordt geminimaliseerd. Bij annulering van een vlucht is er vaak
nog een alternatieve vlucht beschikbaar. De OBC wordt daarom ook vaak
ingezet op nationale feestdagen, wanneer reguliere vervoerders gesloten zijn
of vrachtschema’s zijn aangepast.

Real-time Tracking en Communicatie:
OBC-dienstverleners bieden vaak real-time trackingmogelijkheden, waardoor verzenders en ontvangers de locatie van hun zending nauwkeurig kunnen volgen. Daarnaast is er vaak directe communicatie mogelijk met de koerier, wat de transparantie vergroot.

Nadelen van een On Board Courier:

Hoge Kosten:
Een van de belangrijkste nadelen van het gebruik van een On
Board Courier is de kostprijs. Deze dienst is aanzienlijk duurder dan reguliere
vrachtvervoerders, vooral vanwege de persoonlijke begeleiding en snelle
levering.

Beperkte Capaciteit:
On Board Couriers hebben beperkte ruimte voor
zendingen vanwege de handbagageruimte op commerciële vluchten. Dit kan
een belemmering zijn voor grote of omvangrijke goederen die niet in de cabine
passen.

Beperkte Beschikbaarheid:
Niet alle routes en bestemmingen zijn geschikt voor On Board Courier-services. Dit beperkt de beschikbaarheid van deze dienst, vooral op minder gangbare routes of naar afgelegen locaties. Ook kan er vertraging ontstaan door de in- en uitklaring bij zendingen buiten de EU.

Veiligheidskwesties:
Hoewel een On Board Courier zorgt voor extra beveiliging van zendingen, kan de persoonlijke verantwoordelijkheid van de koerier ook risico’s met zich meebrengen. Er bestaat altijd het potentieel voor verlies, diefstal of schade aan de zendingen, ongeacht de genomen voorzorgsmaatregelen.

In conclusie biedt een On Board Courier-service aanzienlijke voordelen op het
gebied van snelheid, veiligheid en flexibiliteit, maar deze moeten worden afgewogen
tegen de hogere kosten en beperkingen op het gebied van capaciteit en beschikbaarheid. Het is essentieel voor bedrijven om zorgvuldig te overwegen welke
zendingen geschikt zijn voor deze dienst en welke factoren het belangrijkst zijn voor
hun specifieke behoeften. De DoesParcel On board courier staat altijd voor u klaar,
neem contact op over de mogelijkheden.